top of page
Blog nyelvi menü / Cambia lingua nel Blog
Dávid Ilona
2024. dec. 23.3 perc olvasás
Karácsonyi utazás: történelem, legendás szereplők és szokások
Fedezzük fel együtt a Karácsony eredetét, a legendás szereplőket, akik életre keltik, valamint az ünnephez kötődő hagyományokat!
Dávid Ilona
2024. dec. 20.2 perc olvasás
10 legismertebb olasz karácsonyi édesség
Olaszországban a karácsony a hagyományos édességekről is szól, amelyek régiónként eltérőek.
Dávid Ilona
2024. nov. 28.1 perc olvasás
OLASZ KONYHA BLOG 2024, decemberi Hírlevél
Leginnovatívabb segélyakciók decemberben Olaszországban, Az olasz legismertebb karácsonyi édességek és a téli ünnepek eredete.
Dávid Ilona
2024. nov. 28.3 perc olvasás
OLASZ KONYHA BLOG Novemberi Hírlevél I.Sztárséf, aki nemet mondott: miért mondott le egy étterem a Michelin-csillagról
Miért mondott le egy étterem a Michelin-csillagról? Miért dönt valaki úgy, hogy elutasítja a a gasztronómia egyik legnagyogyobb elismerését?
Dávid Ilona
2024. okt. 30.5 perc olvasás
OLASZ KONYHA BLOG, 2024, októberi Hírlevél I. Az ősök „ebédjétől” a mi „vacsoránkig”: változó étkezésnevek és idők története
Az étkezések megnevezései a történelem során, a színek a gasztronómiában, és a IX. Olasz Gasztronómiai Világhét a küszöbön.
Dávid Ilona
2024. okt. 4.3 perc olvasás
Tortellini: hagyomány, legendák és a töltött tészta művészete
A tortellini egy töltött tésztaféle, amely az olaszországi Bologna és Modena városokból származik, Emilia-Romagna régióból.
Dávid Ilona
2024. szept. 28.3 perc olvasás
OLASZ KONYHA BLOG, 2024, szeptemberi Hírlevél
Olasz Konyha Blog szeptemberi hírlevél. Kafka különös viszonya az ételhez.Fagylalt és személyiség. Az anyaélesztő őrei, az élet metaforája.
Dávid Ilona
2024. szept. 12.4 perc olvasás
Milánói Ossobuco zöldborsóval - Egy igazi milánói klasszikus
Az Ossobuco egy olasz konyha igazi klasszikusa, híres milánói fogás. A név jelentése "lyukas csont" utalva a velős borjúlábszárcsontra.
Dávid Ilona
2024. aug. 29.2 perc olvasás
BAGNA CAUDA - Az olasz klasszikus szósz eredete és elkészítése otthon
A Bagna Cauda egy igazi ínyencség, Ez az étel nem csupán ízletes, hanem mély gyökerekkel rendelkezik az olasz kultúrában.
Dávid Ilona
2024. júl. 27.8 perc olvasás
Frissítő olasz nyári ízek!
Cikkünkben 5 étel, 5 ital és a híres Gelato receptje vár rád, hogy élvezhesd a legfrissítőbb olasz finomságokat.
Dávid Ilona
2024. júl. 4.3 perc olvasás
Pesztó: történet, regionális hagyományok, híres receptek és házi elkészítés
Ez az illatos és ízletes szósz világszerte meghódította a gasztronómia szerelmeseit, miközben szorosan kötődik liguriai gyökereihez.
Dávid Ilona
2024. ápr. 30.3 perc olvasás
LASAGNE, az évszázadok ínyenc mesterműve - a lasagne eredete és sokszínű története -
A lasagne egy rendkívül sokoldalú étel, amelyet az összetevők széles skálájával gazdagíthatunk, így számos variációt készíthetünk belőle.
Dávid Ilona
2024. márc. 20.2 perc olvasás
Panforte di Siena: egy torta ősi gyökerekkel
A Panforte di Siena a 13. századból származik, és Siena egyik jellegzetes gasztronómiai kincse, több mint ezer éves hagyomány.
Dávid Ilona
2024. márc. 8.2 perc olvasás
Szicíliai cannoli, utazás Szicília édes szívébe
A cannoli a felbecsülhetetlen értékű szicíliai kulináris hagyományokhoz tartozó édes finomság.
Dávid Ilona
2024. febr. 11.6 perc olvasás
A balzsamecet
A balzsamecetet a kézműves előállítási folyamat és a hosszú érlelés teszi különlegessé. Főzött és érlelt szőlőmust keverékéből készül, amely
Dávid Ilona
2024. febr. 4.2 perc olvasás
Polenta: az egyszerűség íze, a konyhaművészet sokoldalúsága
Polenta: Az Egyszerűség Íze, a Konyhaművészet Sokoldalúsága
Dávid Ilona
2023. nov. 1.2 perc olvasás
A tök: hagyomány és népszokás íze az olasz ősz szívében
Az ősz beköszöntével a tök válik a konyha és a néphagyományok megkérdőjelezhetetlen főszereplőjévé. Bár a Halloween kelta eredetű ünnep,...
Dávid Ilona
2023. aug. 17.1 perc olvasás
A padlizsán parmigiana, klasszikus olasz étel
A padlizsán parmigiana az olasz konyha egyik legkedveltebb étele, egy igazi klasszikus olasz étel. A mediterrán ízek igazi diadala....
Dávid Ilona
2023. máj. 31.2 perc olvasás
Carbonara: az egyszerűség varázsa és az eredete rejtélye nyomában
Bár eredete vitatott, egy dolog biztos: a Carbonara egy ízletes és kedvelt étel, amely tökéletesen megtestesíti az olasz konyha filozófiáját
Dávid Ilona
2023. máj. 30.3 perc olvasás
A genovai pesto: rituálé, hagyomány, egyszerűség, ízek varázsa
A genovai pesto: rituálé, hagyomány, egyszerűség, ízek varázsa
bottom of page