top of page
Blog nyelvi menü / Cambia lingua nel Blog


Dávid Ilona
2020. nov. 28.2 perc olvasás
Rosato, avagy rozé olasz módra
Feltehetjük a kérdést, hogy mit is kell tudni a rozé borokról – úgy általában. Tudni persze semmit sem kell ahhoz, hogy kellően...


Dávid Ilona
2020. nov. 13.2 perc olvasás
Hét nap borai avagy a palackba zárt Szicília
Kezdjük egy kis (piccolo) nyelvészkedéssel és történelemmel (borzongjon csak meg a Nagyérdemű, ha van kedve nyugodtan a nyelvészet,...

Dávid Ilona
2020. aug. 28.4 perc olvasás
Vastedda, szicíliai sajt, - eredeti, szicíliai ízvilág -
A VASTEDDA kiváló táplálkozási tulajdonságokkal rendelkezik: egy igazi csúcstermék. Speciális feldolgozásának köszönhetően különösen gazdag

Dávid Ilona
2020. aug. 1.3 perc olvasás
La torta Polizzi / A Polizzi város tortája
A szicíliai Polizzi városban lévő kolostor apácái használtak először friss juhsajtot cukorral, fahéjjal, tökkel és csokoládéval keverve.


Dávid Ilona
2020. júl. 17.1 perc olvasás
Coversazione sulla FARINATA / Beszélgetés a FARINATÁRÓL
A FARINATA-ról beszélgetünk, erről a hihetetlenül egyszerű, de annál nagyszerűbb ételről Gen. Michele Fascianoval.

Dávid Ilona
2020. jún. 25.3 perc olvasás
LA FARINATA - Egyszerű és nagyszerű olasz ételek: a FARINATA
A „farinata” egy hihetetlenül egyszerű, de annál nagyszerűbb étel. Megpróbáljuk leírni úgy, hogy nincs hozzá követendő recept!

Dávid Ilona
2020. jún. 7.4 perc olvasás
La ristorazione dopo la quarantena/A vendéglátás a karantén után
A vendéglátásnak - , ahogy annak világának is - meg kell változnia, s támogatnia kell a "konkrétumot".
A járvány miatt úgy éreztük, minden


Alberto Tibaldi
2020. ápr. 17.6 perc olvasás
Cottura al forno: come usare il forno elettrico / Sütés az elektromos sütőben
Cottura al forno: come usare il forno elettrico: quando usare la mondalità statica e quando la ventilata / Sütés az elektromos sütőben.


Alberto Tibaldi
2020. márc. 26.3 perc olvasás
COME SI APPARECCHIA LA TAVOLA II.ASZTALTERÍTÉS II. A tányérok és az evőeszközök elhelyezése
A szükséges tányérok száma a menütől függ, de az evőeszközök elhelyezését azonban szigorú szabályoknak megfelelően kell elvégezni.


Alberto Tibaldi
2020. márc. 4.3 perc olvasás
COME APPARECCHIARE LA TAVOLA I. / ASZTALTERÍTÉS I. Általános tudnivaló
Egy jól megterített asztal kifinomultságra, jó nevelésre utal és még bizonyítja ezen kívül a figyelmet és a gondoskodást.


Alberto Tibaldi
2020. febr. 20.3 perc olvasás
Le 7 regole per fare un buon risotto II. 7 szabály a jó rizottóért II.
A rizottó kimondottan egy olasz étel, az olasz konyhaművészet igazi diadala. Az elkészítési eljárások egyediek, nem hasonlítanak semmilyen o


Alberto Tibaldi
2020. jan. 15.5 perc olvasás
Le 7 regole per fare un buon risotto I.7 szabály a jó rizottóért I.
A rizottó kimondottan egy olasz étel, az olasz konyhaművészet igazi diadala. Az elkészítési eljárások egyediek, nem hasonlítanak semmilyen o


Alberto Tibaldi
2019. okt. 12.4 perc olvasás
Pesci d'autunno II. / ŐSZI HALAK II.
Mit főzzünk? Ősszel könnyű ez a kérdés, mert sok a friss zöldség és természetesen a friss hal is!
Elsősorban olyan idény-halfajtákkal készí


Alberto Tibaldi
2019. okt. 4.5 perc olvasás
PESCE D’AUTUNNO I. / ŐSZI HALAK I.
Milyen halfajták várnak minket ősszel a piacon? Ismerkedjünk meg az olasz őszi halfajtákkal!
Az őszi halak közül három fajtát emeltünk ki: a


Dávid Ilona
2019. szept. 4.4 perc olvasás
CIBI FERMENTATI E LE LORO PROPRIETÀ Érlelt élelmiszerek jótékony hatása
Az élelmiszerek érlelése legelsősorban tartósítási szükségletek kielégítésére kereshető vissza. Ős idők óta mindenhol a világon találunk érl


Alberto Tibaldi
2019. aug. 2.6 perc olvasás
IL LIMONE VI. A CITROM Il limone della Costiera Amalfitana
IL LIMONE Il limone della Costiera Amalfitana Luigi Aceto è uno dei maggiori produttori del limone di Amalfi IGP e “ambienticultore”,...

Alberto Tibaldi
2019. júl. 30.2 perc olvasás
IL LIMONE V. A CITROM Uso in cucina A citrom ételben, italban
IL LIMONE Uso in cucina In cucina il limone trova un vastissimo impiego: di esso si utilizza principalmente il succo fresco, spremuto...


Alberto Tibaldi
2019. júl. 4.2 perc olvasás
IL LIMONE IV. A CITROM Proprietà nutrizionali
IL LIMONE Proprietà nutrizionali La parte del limone più comunemente utilizzata è il succo: rappresenta infatti fino al 50% del suo...

Alberto Tibaldi
2019. júl. 3.2 perc olvasás
Tészta 2. - A frisstészta fajták
Frisstészta fajták. A zöld tészta:
tojásból, lisztből és zöldségből készült tészta, tojásos és tojásnélküli tészták.


Alberto Tibaldi
2019. jún. 20.4 perc olvasás
IL LIMONE III. A CITROM Caratteristiche e varietà Fajták és tulajdonságai
IL LIMONE Caratteristiche Il frutto del limone è giallo all'esterno (ma ci sono varietà variegate di verde o bianco) ed incolore...
bottom of page