top of page
Blog nyelvi menü / Cambia lingua nel Blog

Dávid Ilona
2018. aug. 11.2 perc olvasás
L’arte di decidere il menu III. A menü összeállítása művészete
Armonia tra ciò che c'è nel piatto e il tempo che fa fuori dalla finestra Ma arriviamo all'accostamento che più mi sta a cuore e la cui...

Alberto Tibaldi
2018. aug. 11.2 perc olvasás
L’arte di decidere il menu II. A menü összeállítása művészete
Accostare i sapori Accostare i sapori è un'operazione importantissima, fondamentale e generalmente trascurata. Tranne che non sia...


Dávid Ilona
2018. aug. 8.4 perc olvasás
Dieta mediterranea, questa sconosciuta Mediterrán diéta, ez az “ismeretlen”!
Mindig kevesebb babfélék, zöldség és gyümölcs? És még egyre több a TV előtti étkezés, egyre sietősebbek az ebédszünetek. Mindez elkerülhetet


Alberto Tibaldi
2018. aug. 5.1 perc olvasás
Le molte anime dell’Italia a tavola ovvero „Mangiare all’Italiana" VIII.
Tortello, sintesi dell’arte della pasta e quella delle torte Come naturale evoluzione dell’idea della torta ecco nascere il tortello...


Alberto Tibaldi
2018. aug. 5.2 perc olvasás
Le molte anime dell’Italia a tavola ovvero „Mangiare all’Italiana" X.
Grassi alimentari: l’olio nella cucina „magra", il lardo e/o il burro nella cucina „grassa" Ma altri condimenti sono fondamentali, non...


Alberto Tibaldi
2018. aug. 5.1 perc olvasás
Le molte anime dell’Italia a tavola ovvero „Mangiare all’Italiana" XII.
Formaggi Darò invece qualche cenno ai formaggi sempre presenti sulla tavola degli italiani a fine pasto, tanto che un vecchio detto...


Alberto Tibaldi
2018. aug. 5.3 perc olvasás
Le molte anime dell’Italia a tavola ovvero „Mangiare all’Italiana" XIII.
Dolci e conclusione del ‘Mangiare all’italiana”: „A tavola non si invecchia!" Da ultimo, ma non di minor importanza, non mi rimane che...

Alberto Tibaldi
2018. aug. 5.2 perc olvasás
Le molte anime dell’Italia a tavola ovvero „Mangiare all’Italiana" IX.
Riso, risotto, pomodoro Ricordiamo ancora un ingrediente tipico dell’italiano a tavola e precisamente intendo parlare del riso. L’uso...


Alberto Tibaldi
2018. aug. 5.1 perc olvasás
Le molte anime dell’Italia a tavola ovvero „Mangiare all’Italiana" XI.
Carne, pesce L’ uso delle carni in Italia, salvo eccezioni legate ad abitudini alimentari locali, non ha quella preminenza assoluta che...

Alberto Tibaldi
2018. júl. 30.2 perc olvasás
Halak 6. Egészben készült, szaftos hal
A szaftos hal elkészítését egy gyors pirítással kezdhetjük a serpenyőben, majd öntsünk rá folyadékot (hallé, bor) és illatos zöldségeket

Alberto Tibaldi
2018. júl. 18.1 perc olvasás
Le molte anime dell’Italia a tavola ovvero „Mangiare all’Italiana" V.
A tészta története
Csak a durum lisztből készült száraz tésztára gondolunk, amikor a tészta használata bevezetéséről beszélünk. Import kurio


Alberto Tibaldi
2018. júl. 18.2 perc olvasás
Le molte anime dell’Italia a tavola ovvero „Mangiare all’Italiana" VII.
PASTA III. Pasta, torta, pasticcio, crostate Proseguiamo nella disamina soffermandoci sull’uso ancora oggi molto diffuso delle paste...

Alberto Tibaldi
2018. júl. 11.3 perc olvasás
Tészta I.
Friss házitésztát készíteni nem nagy ördöngös dolog, csak egy kis gyakorlat kell hozzá. A legfontosabb tanácsok ahhoz, hogy jól sikerüljön.


Alberto Tibaldi
2018. júl. 11.1 perc olvasás
A paradicsom 5. - Paradicsomos ételfogások
Paradicsomos ételfogások. A paradicsom: az univerzális alapanyag a konyhában.


Alberto Tibaldi
2018. júl. 11.1 perc olvasás
A paradicsom 4. Jótékony és kevésbé jotékony hatása
A paradicsom: jótékony és kevésbé jotékony hatása. Szakemberek szerint nincs hatásosabb oregedés elleni szer, mint a paradicsom.

Alberto Tibaldi
2018. júl. 2.1 perc olvasás
Halak 5. A hirtelen sült hal/halszelet
A hirtelen sült hal/halszelet. A hirtelen sült hal a közepes méretű hal, vagy halszelet és vajban sütjük.


Alberto Tibaldi
2018. jún. 17.2 perc olvasás
Halak 4. A főtt hal
A főtt hal. Mielőtt belehelyeznénk a halat, hagymát, zellert, sárgarépát, gyökereket, babérlevelet, szegfűszeget, citromszeleteket, fehérbor

Alberto Tibaldi
2018. jún. 4.3 perc olvasás
Halak 3. Zsíradékban sült hal
Kisméretű halak esetében, amelyek maximum 3 cm vastagságúak, vagy kis vastagságú filékre vagy halszeletekre ideális a zsíradékban sütés.


Alberto Tibaldi
2018. jún. 1.1 perc olvasás
A grillezés 3. Grillezés faszénparázson (barbecue)
A grillezés 3. Grillezés faszénparázson (barbecue). A faszénparázson történő sütés különleges, más sütési módon ne aromákat ad az ételeknek.

Alberto Tibaldi
2018. máj. 29.4 perc olvasás
Halak 2. A sült hal elkészítése
A halat a sütőben, grillen vagy serpenyőben lehet megsütni. Noha van úgy, hogy a sütési formákat keverik.
bottom of page