top of page
Settimana della Cucina Italiana - 2018, 19-25 novembre
OLASZ GASZTRONÓMIAI VILÁGHÉT
2018, november 19-25


TERZA SETTIMANA DELLA CUCINA ITALIANA NEL MONDO
19-25 novembre 2018
HARMADIK OLASZ GASZTRONÓMIAI VILÁGHÉT 2018. november 19-25.
PROGRAM



Spettacolo “Recitar mangiando” Maria Teresa Ruta, Guenda Goria e Silvia Siravo ci hanno raccontato attraverso la voce di vari autori della letteratura mondiale il senso del cibo nella vita, viaggiando attraverso la storia, la filosofia, la psicologia, la musica e la poesia.
Étel és irodalom – színházi előadás Maria Teresa Ruta, Guenda Goria és Silvia Siravo a világirodalom ismert szerzőinek hangján, a történelemben, a filozófiában, a pszichológiában, a zenében és a költészetben tett utazáson keresztül meséltek az ételnek az életben betöltött szerepéről.

Film “Un Americano a Roma” Alberto Sordi nel ruolo di Nando Moricone - “Maccarone, m’hai provocato e io ti distruggo adesso, maccarone! Io me te magno”
Film – Egy amerikai Rómában Nando Moricone szerepében Alberto Sordi - “Makaróni! Te felbőszítettél és én most tönkreteszlek. Te makaróni! Én most befallak!”

ENIT (Olasz Turisztikai Hivatal) gálaestje Magyar és olasz utazásszervezőknek szervezett est Mediterrán diétára fókuszáló vacsorával. Bemutatásra került az ENIT 2019-re tervezett tevékenysége.
Cena di Gala ENIT Serata dedicata ai tour operator italiani ed ungheresi con una cena con focus sulla Dieta Mediterranea. È stato presentato il Programma d’attività ENIT 2019.


“Tradizione e qualità. Un percorso regionale dei vini italiani”. Evento organizzato dall’ICE Agenzia di Budapest e curato da Barbara Tamburini, esperto enologo di fama internazionale.
Hagyomány és minőség. Utazás a regionális olasz borok világában Az esemény a Budapesti ICE iroda szervezésében valósult meg Barbara Tamburini, nemzetközi hírű borszakértő
közreműködésével.
Apericena és tipikus Puglia-i termék-kostoló A rendezvény 17.30-kor kezdődött, az este folyamán lehetőség volt megkostólni a tipikus Puglia-i termékeket, melyek a Mediterrán étrend alapjai. Gastronomia “Da Nandin”, “Ristorante Gustolato” e “I Fiori dell'Orto” együttműködésének köszönhetően egy gazdag gasztronómiai ajánlatot mutattak be a vendégeknek, mely a Puglia-i hagyományokon alapul, “Cantine Le Grotte” és “Azienda Gino Turco” szívélyes részvételével.
Ristorante Gustolato
Apericena Degustazione prodotti tipici pugliesi L’evento è iniziato alle 17.30, nel corso della serata è stato possibile degustare una selezione di prodotti tipici Pugliesi alla base della Dieta Mediterranea. Gastronomia “Da Nandin”, “Ristorante Gustolato” e “I Fiori dell'Orto” collaborano per offrire una proposta gastronomica ricca che affonda le radici nella tradizione pugliese con la gentile partecipazione de “Cantine Le Grotte” e “Azienda Gino Turco”.
Ristorante Gustolato
bottom of page