top of page

  SEMINARIO DI DEGUSTAZIONE DELL'OLIO DI OLIVA

oliva

 OLÍVAOLAJ KÓSTOLÓ SZEMINÁRIUM

Organizzato da ITA - ITA szervezésében

Budapest, hotel CORINTHIA 2019.05.28

Prima di tutto sono state spiegate al pubblico ungherese i concetti di
A szeminárium néhány fogalom elmagyarázásával vette kezdetét

D.O.P.

I.G.P.

I temi del seminario

oliva olaj

Oltalom alatt álló eredetmegjelölések. A DOP eredetmegjelölés egy meghatározott helyről, régióból vagy országból származó terméket jelöl, amelynek minősége vagy jellemzői alapvetően vagy kizárólag egy adott földrajzi környezetnek és az ahhoz kapcsolódó természeti (nyersanyagok, környezeti jellemzők, lokalizáció) és emberi (hagyományos és kézműves előállítás) tényezőknek köszönhetők.

Oltalom alatt álló földrajzi jelzés (OFJ, PGI). Az IGP földrajzi jelzés egy meghatározott helyről, régióból vagy országból származó terméket jelöl, amelynek valamely tulajdonsága, hírneve vagy más jellemzője alapvetően földrajzi eredetének tulajdonítható, előállításának legalább egy szakasza a meghatározott földrajzi területen történik.

A szeminárium témái

oliva
Differenti fattori che determinano la QUALITÀ e la TIPICITÀ dell’olio
oliva
Az olívaolaj MINŐSÉGÉT és KARAKTERÉT befolyásoló tényezők 
oliva
Nel mondo ci sono 2000 TIPI DI OLIVE DI COLTURA, di cui circa 600 in Italia 
Produzione di olio
Produzione di olive da tavola
oliva
2000 OLÍVABOGYÓ FAJTA van a világon, ebből 600 Olaszországban
 Olajbogyó termelés
Asztali olajbogyó termelés 
oliva
Condizioni climatiche 
oliva
Éghajlati viszonyok
oliva
La maturazione delle olive
oliva
Az olivák érése
La conservazione ed il trasporto delle olive
Az olivabogyó tárolása és szállítása
oliva
oliva
oliva
Il frantoio
oliva
Az olajütő
oliva
I nemici dell'olio
oliva
Az olaj ellenségei
oliva
Pregi e difetti dell'olio
oliva
Az olaj pozitív jellemzői és hibái
oliva
Le caratteristiche organoletiche
oliva
Az olivaolaj érzékszervi jellemzői
bottom of page