top of page
SEMINARIO DI DEGUSTAZIONE DELL'OLIO DI OLIVA
OLÍVAOLAJ KÓSTOLÓ SZEMINÁRIUM
Organizzato da ITA - ITA szervezésében
Il seminario è a cura dell’ Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva – ONAOO ed i loro rappresentanti
Budapest, hotel CORINTHIA 2019.05.28
Il seminario è a cura dell’ Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva – ONAOO ed i loro rappresentanti
Prima di tutto sono state spiegate al pubblico ungherese i concetti di
A szeminárium néhány fogalom elmagyarázásával vette kezdetét
D.O.P.
I.G.P.
I temi del seminario
Oltalom alatt álló eredetmegjelölések. A DOP eredetmegjelölés egy meghatározott helyről, régióból vagy országból származó terméket jelöl, amelynek minősége vagy jellemzői alapvetően vagy kizárólag egy adott földrajzi környezetnek és az ahhoz kapcsolódó természeti (nyersanyagok, környezeti jellemzők, lokalizáció) és emberi (hagyományos és kézműves előállítás) tényezőknek köszönhetők.
Oltalom alatt álló földrajzi jelzés (OFJ, PGI). Az IGP földrajzi jelzés egy meghatározott helyről, régióból vagy országból származó terméket jelöl, amelynek valamely tulajdonsága, hírneve vagy más jellemzője alapvetően földrajzi eredetének tulajdonítható, előállításának legalább egy szakasza a meghatározott földrajzi területen történik.
A szeminárium témái
Differenti fattori che determinano la QUALITÀ e la TIPICITÀ dell’olio
Az olívaolaj MINŐSÉGÉT és KARAKTERÉT befolyásoló tényezők
Nel mondo ci sono 2000 TIPI DI OLIVE DI COLTURA, di cui circa 600 in Italia
Produzione di olio
Produzione di olive da tavola
2000 OLÍVABOGYÓ FAJTA van a világon, ebből 600 Olaszországban
Olajbogyó termelés
Asztali olajbogyó termelés
Condizioni climatiche
Éghajlati viszonyok
La maturazione delle olive
Az olivák érése
La conservazione ed il trasporto delle olive
Az olivabogyó tárolása és szállítása
Il frantoio
Az olajütő
I nemici dell'olio
Az olaj ellenségei
Pregi e difetti dell'olio
Az olaj pozitív jellemzői és hibái
Le caratteristiche organoletiche
Az olivaolaj érzékszervi jellemzői
bottom of page