top of page
I Love Italina Cuisine

Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, böngészd a "Olasz Konyha Blog" nevű lejátszási lista videói között, hogy értesülj a legfrissebb videóinkról, az olasz konyháról és olasz nyelvről!

Szerző képeAlberto Tibaldi

A grillezés 8. A nyárson sütés és sütés a kemence előtt


A nyárson sütés és a sütés a kemence előtt

A két sütési módszer külön-külön saját hőforrást és technikát alkalmaz.

A nyárson sűtés

A nyárson sütés az egyik legősibb sütési eszköz és szinte kivétel nélkül a húsok sütésére használják. A szabadban a hússütés gyakori, de a konyhai gyakorlatban is népszerű módszer. Emellett sokszor a kemencében történik, ezért fontos megismerni annak speciális technikáját


Eljárás

  • A húst megtisztítják, megfűszerezik, majd felhúzzák a nyársra, és a hőforrás közelébe helyezik.

  • Fontos, hogy egy tepsit tegyenek a hús alá, hogy a lecsöpögő folyadékot el tudják kapni.

  • A nyársat rendszeresen meg kell forgatni, és a lecsepegett folyadékkal meg kell kenni a húst.

  • A sütés végén a tepsiben összegyűlt zsíradékot akár szószok elkészítésére is fel lehet használni.

A nyárson sütés
A nyárson sütés

Sütés a kemence előtt

A sütés a kemence előtt ez egy lassú sütési módszer, ahol a hőforrást nem közvetlenül használják a sütés során és különösen zsíros húsokhoz ajánlott,   - például zsíros halszeletek, hering, makréla, angolna - amit ha közvetlenül a faszénre helyezünk el, az ezekből csöpögő zsír élénkíti a szenet és lángra is lobbantja.

Ez egy lassú sütés, amire több időt kell szánni, de a végeredményért megéri.

Eljárás

  • Pucoljuk meg a halat a fejétől és a szálkáktól (vagy vágjuk ketté).

  • Gondosan kenejük be egy keményfa vágódeszkát, majd rögzítsük a halakat acélszegekkel úgy, hogy a bőrük közvetlenül a deszka felületén maradjon.

  • Sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal kenjük meg a halat.

  • Helyezzük a halat egy csöpögtetős tál fölé a tűz közelébe, és hagyjuk sülni. Időnként forgassuk el a deszkát, hogy egyenletesen süljön a hús.

  • A sütés végén olaj-citromlé keverékkel lekenve szabadítsuk fel a húst a deszkáról, majd tálaljuk.

Ezzel a módszerrel garantáltan ízletes és jól elkészített halat kínálhatunk az asztalra.



Az eredeti cikk olasz nyelven ITT olvasható

Leggi l'articolo originale in italiano QUI

Legfrisebb bejegyzések
bottom of page