DIETA MEDITERRANEA VIII. MEDITTERÁN DIÉTA VIII. Ricette della DIETA MEDITERRANEA III. MEDITTERÁN DIE
Pasta broccoli e fagioli neri - Brokkolis, fekete babos tészta
Ingredienti
800 g di fagioli neri lessati (peso sgocciolato) 800 g di broccoli lessati 160 g di pasta integrale o normale 8 cucchiai di olio di oliva 4 spicchi di aglio, peperoncino, sale e pepe 4 cucchiaini di parmigiano
Preparazione In una pentola portate ad ebollizione abbondante acqua. Unite il sale, l’aglio, i broccoli, i fagioli e la pasta e fate bollire per il tempo necessario alla cottura della pasta. Scolate e servite condendo con l’olio, il peperoncino e il parmigiano.
Hozzávalók
800 gramm főtt fekete bab (lecsöpögtetett súly) 800 gramm főtt brokkoli 160 gramm teljes kiőrlésű vagy sima tészta 8 kanál olívaolaj 4 gerezd fokhagyma, erős paprika, só és bors 4 kiskanál parmezán
Elkészítés
Lábosban bőséges mennyiségű vizet forralunk. Hozzáadjuk a sót, fokhagymát, brokkolit, babot és tésztát és a tészta megfőzéséhez szükséges ideig forrásban tartjuk. Leszűrjük és olajjal, erős paprikával és parmezánnal ízesítve tálaljuk.