DIETA MEDITERRANEA XI. MEDITTERÁN DIÉTA XI. Ricette della DIETA MEDITERRANEA VI. MEDITTERÁN DIETA re
Minestrone asciutto di ceci con pasta - Csicseriborsó száraz minestrone tésztával
Ingredienti
160 g di pasta 1000 g di verdure da minestrone 1000 g di ceci lessati (peso sgocciolato) 8 cucchiai di olio di oliva 4 cucchiai di parmigiano sale e pepe
Preparazione
Portare ad ebollizione abbondante acqua, aggiungere il sale e quindi le verdure ed i ceci. Quando le verdure sono cotte, unire la pasta. Quando anche questa è cotta, scolare e aggiungere l’olio ed aggiustare con sale e pepe. Servire con il cucchiaio di parmigiano
Hozzávalók
160 gramm tészta 1000 gramm minestrone zöldség 1000 gramm főtt csicseriborsó (lecsepegtetett súly) 8 kanál olívaolaj 4 kanál parmezán Só és bors
Elkészítés
Bőséges mennyiségű vizet forralunk, hozzáadjuk a sót, majd a zöldségeket és a csicseriborsót. Amikor a zöldségek megfőttek, hozzáadjuk a tésztát. Amikor a tészta is megfőtt, leszűrjük, hozzáadjuk az olajat, sóval és borssal ízesítjük. Parmezánnal megszórva tálaljuk