DIETA MEDITERRANEA XII. MEDITTERÁN DIÉTA XII. Ricette della DIETA MEDITERRANEA VII. MEDITTERÁN DIETA
Insalata d’orzo con olive e noci pecan - Olívás-pekándiós árpa saláta
Ingredienti
120 g di orzo 600 g di pomodori 40 g di mais 300 g di funghi crudi 600 g di peperoni crudi 600 g di sottoaceti 4 cucchiai di olio di oliva 36 g di noci pecan Sale, pepe, erbe a piacere
Preparazione
Lessate l’orzo in abbondante acqua salata, seguendo le istruzioni sulla confezione. Nel frattempo unite in un’insalatiera i pomodori, i funghi, ed i peperoni tagliati a tocchetti, quindi i sottoaceti, le noci pecan, le olive e l’olio, insaporendo con pepe e erbe a piacere. Quando l’orzo è cotto, scolatelo, fatelo intiepidire e aggiungetelo nell’insalatiera. Potete servire tiepido o metterlo in frigorifero e servirlo freddo.
Hozzávalók
120 gramm árpa 600 gramm paradicsom 40 gramm kukorica 300 gramm gomba 600 gramm paprika 600 gramm savanyúság 4 kanál olívaolaj 36 gramm pekándió Só, bors, ízlés szerinti fűszerek
Elkészítés
Az árpát bőséges mennyiségű sós vízben, a csomagoláson feltüntetett leírás szerint megfőzzük. Ezalatt egy salátástálban összedolgozzuk a paradicsomot, a gombát és a felkockázott paprikát, a savanyúságot, a pekándiót, az olívabogyót és az olajat, majd ízlés szerint borsozzuk, fűszerezzük. Amikor az árpa megfőtt, leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni és a salátástálba öntjük. Tálalhatjuk langyosan vagy hűtőben lehűtve hidegen.