top of page
I Love Italina Cuisine

Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, böngészd a "Olasz Konyha Blog" nevű lejátszási lista videói között, hogy értesülj a legfrissebb videóinkról, az olasz konyháról és olasz nyelvről!

Szerző képeDávid Ilona

DIETA MEDITERRANEA XVII. MEDITTERÁN DIÉTA XVII. Ricette della DIETA MEDITERRANEA XII. MEDITTERÁN DIE


Minestra di ceci e cozze - Csicseriborsós fekete kagyló leves

Ingredienti

 800 g di cozze fresche  600 g di ceci (già lessati)  1,5 litro circa di acqua  2-3 carote  1 gambo di sedano  Foglie d’alloro  Sale  Olio extravergine di oliva  Pepe

Preparazione

Se si utilizzano ceci secchi metterli a bagno con acqua ed un pizzico di bicarbonato dalla sera precedente (a mollo per almeno 12 ore). Una volta sgocciolati vanno messi in una pentola con l’aggiunta di alcuni aromi come carota, sedano, foglie di alloro e qualche foglia di prezzemolo; il tutto va coperto con almeno un litro e mezzo di acqua e portati ad ebollizione. La cottura va proseguita a fuoco lento per almeno due ore e verso la fine della cottura va aggiunto del sale. Le cozze nere vanno accuratamente lavate, pulite e fatte aprire sul fuoco in un tegame aggiungendo un cucchiaio di olio (questo tegame va chiuso perché di tanto in tanto va scosso in maniera da rigirare le cozze). Quando i molluschi sono aperti, vanno staccati dal guscio e messi nella pignata dove si trovano i ceci avendo cura di aggiungere dell’olio ed una spruzzata di pepe. Dopo qualche minuto di ulteriore cottura il tutto può essere servito

Hozzávalók

 800 gramm friss fekete kagyló  600 gramm főtt csicseriborsó  Kb. 1,5 liter víz  2-3 répa  1 szárzeller  Babérlevél  Só  Extraszűz olívaolaj  Bors

Elkészítés

Ha száraz csicseriborsót használunk, előző este beáztatjuk egy csipetnyi szódabikarbónával (legalább 12 órás áztatásra van szükség). Lecsöpögtetés után fazékba tesszük, hozzáadjuk a répát, zellerszárat, babérlevelet és a petrezselymet; legalább másfél liter vízzel felöntjük és felforraljuk. A főzést ezután lassú tűzön folytatjuk legalább két órán keresztül, majd a főzés végén hozzáadjuk a sót. A fekete kagylót alaposan megmossuk, megpucoljuk és egy kanálnyi olívaolajon feltesszük a tűzre a serpenyőben (ezt le kell fedni, mert olykor a kagylót át kell ráznunk). Amikor a kagylók kinyíltak, a puha részt leválasztjuk a héjról és beletesszük olívaolaj és kevés bors hozzáadásával a csicseriborsós lábosba. Néhány percig főzzük még, majd tálaljuk.

Legfrisebb bejegyzések
bottom of page