A grillezés 3. Grillezés faszénparázson (barbecue)
A grillezés faszénparázson különleges aromákat ad az ételeknek, mivel a parázsra csepegő zsírok könnyű füstöt termelnek, amelyek jellegzetes ízt kölcsönöznek nekik.
Grillezés faszénparázson eljárása
Helyezzen legalább három ujjnyi vastagságú faszénréteget a grillsütőre, lehetőleg durva szenet, amely nagyobb hozamú. Gyújtsa meg a szenet zselé vagy tüzelőanyag-tabletták segítségével, és nyissa ki a parázs alatt lévő csappantyút, hogy minél több levegő tudjon keringeni, vagy használjon fújtatót a parázs felfújásához.
Hagyja, hogy a faszén teljesen elégjen (legalább 30-40 perc), majd egyenletesen terítse szét a parazsat, és fedje be egy réteg hamuval, hogy tovább égjen.
Közben melegítse fel és tisztítsa meg a rácsot. Ezután a parázson sütésnél járjon el a kívánt módon.
A grillsütő hőfokát háromféleképpen lehet beállítani: a hamutartó ajtajának kinyitásával és bezárásával, a parázs hamuval való lefedésével és feloldásával, valamint a rostélynak a parázspadlóhoz viszonyított emelésével és süllyesztésével.
Sütés más grillsütőkkel
Az elektromos vagy gázgrillek kevésbé igényelnek óvintézkedéseket, csak időben kell bekapcsolni őket, hogy jól felmelegedjenek.
Bár ezek a grillezés kevésbé vonzóvá teszik, rendkívül praktikusak.
Az elektromos grill előnye, hogy megakadályozza a policiklikus aromás szénhidrogének képződését az élelmiszerekben.
Az így elkészített ételek garantáltan különleges ízvilágot nyújtanak, és a grillezés élményét fokozzák.
Az eredeti cikk olasz nyelven ITT olvasható
Leggi l'articolo originale in italiano QUI
Commenti