A grillezés 7. A zöldségek és gyümölcsök grillezése
A zöldségek és gyümölcsök grillezése
A gyümölcs grillezése
Ritkán kerül sor gyümölcs grillezésére, pedig az ananász, mango, nektarin és banán kiváló alapanyagok fantasztikus fogásokhoz.
A grillezett gyümölcsök ízletes, exotikus köretek, melyekből édes desszerteket is készíthetünk, mint például a héjában sült fikusz fagylalt vagy édes krém formájában.
Fontos a gyümölcsök gondos szétdarabolása. Az alapszabály szerint vastagabb darabokat válasszunk, például a nektarint egyszerűen kettévághatjuk, míg az ananászt cikkekre vagy vastag karikákra szelhetjük. A banánt érdemes héjában grillezni.
A grill hőmérséklete közepesen alacsony legyen, de a rácsnak hagyja meg a szokásos rácsvonal nyomot a gyümölcsön.
A zöldségek grillezése
A gomba, padlizsán, paprika, paradicsom, trevizói cikória és cukkini mellett a burgonya, édeskömény és kifehérített kukoricacsuhé is kiváló grillezésre.
Eljárás
A zöldségek és gyümölcsök grillezése a következő lépésekből áll:
Kenjük meg a zöldségeket, majd helyezzük a már meleg grillrácsra.
Forgassuk meg őket 90 fokkal, hogy a rácsos minta kialakuljon.
A padlizsán és más megszáradó zöldségek esetében pácoljuk be sütés előtt, majd süssük közepes hőmérsékleten alufóliával fedve.
Ha kemencében sütjük, tekerjük be alufóliába és helyezzük a sarkába, majd süssük lassú tűzön teljesen lefedve hamuval és szénnel.
Ezzel a technikával készíthetünk burgonyát, vöröshagymát, gombát, szarvasgombát és almát is.
Így a grillezett zöldségek és gyümölcsök tökéletesen gazdagítják a grillparti kínálatát.
Az eredeti cikk olasz nyelven ITT olvasható
Leggi l'articolo originale in italiano QUI
Comments