top of page
I Love Italina Cuisine

Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, böngészd a "Olasz Konyha Blog" nevű lejátszási lista videói között, hogy értesülj a legfrissebb videóinkról, az olasz konyháról és olasz nyelvről!

A Nagyböjt (Quaresima) az olasz konyhaművészetben 3. Nagyböjti édességek

Frissítve: ápr. 6.

Nagyböjti édességek

 

A Nagyböjti édességek igen nagy mértékben állnak távol az édességekről alkotott mai elképzelésünkről. Manapság zsiradék nélkül készített édesség aligha képzelhető el számunkra.

 

Az egyik a Pane di Ramerino, egy tipikus firenzei recept, ami olajjal, rozmaringgal, uva passa és zibibbo gyúrt tésztából készül.

 

A kimondottan nagyböjti édességet a Maritozzo-t, egy sütőben sütött lepény, pasta reale és méz, fenyőmag, kandírozott gyümölcs és olíva olaj alapú tésztából készítik. Manapság Rómában a Húsvétot képviseli, de régi időkben esküvői édesség volt (a megnevezése ellenére) és a vőlegényjelölt ajándékba adta jövendőbeli menyasszonyának.


Nagyböjti keksz
Nagyböjti keksz


Egyenesen "nagyböjtinek" vannak elismerve különféle hagyományos édességek, főleg a toszkánaiak. Ezek nagyrészt kekszek, amit tojásfehérjével, cukorral, kakaóval készülnek, betűk formájában.

A ligúrai nagyböjti édességekről azt kell tudni, hogy egy genovai kolostorban élő olyan nővércsoport találta ki, amely azon munkálkodott, hogy hogyan terjesszék a zsiradék nélküli sütési módszert. Ők kis korongokat sütöttek marcipán massa, cukor, narancsvirág víz, tojásfehérje, liszt, édeskömény magok felhasználásával, amelyeket Marasca cseresznye ízű, pisztácia ízű, citrom ízű és kávé ízű cukormázzal díszítettek ki.


A cikk eredeti olas nyelven ITT

Leggi l'articolo in italiano QUI


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Legfrisebb bejegyzések
strip design.png

© 2017-2024 PROMO DIGITAL -. 1077 Budapest, Izabella utca, 3/A Adószám: 56656707-1-42    

 

© PROMO DIGITAL -. Webmaster Dàvid Ilona              

bottom of page