A paradicsom 5. - Paradicsomos ételfogások
- Alberto Tibaldi
- 2018. júl. 11.
- 1 perc olvasás
Frissítve: 2024. okt. 6.
A paradicsom: konyhai sokoldalúság, olasz ízek a paradicsomos ételfogásokban
A paradicsom kiválóan párosítható számos más élelmiszerrel, így előételektől a koktélokig mindenhol megtalálható alapanyagként.


Bruschetta: A legegyszerűbb elkészítési módja a pirítósra sózva, extraszűz olívaolajjal, fokhagymával és oregánóval.
A friss és ízletes "caprese" saláta, mely hasonlít a görög salátához, de mozzarellával készül, szintén népszerű.
Pappa col Pomodoro: Toszkánában egy régi recept alapján készül, melyhez sónélküli panzanella típusú


kenyérre van szükség. Az étel az olasz zászló színeit idézi fel, azért is a híres paradicsomos ételfogások közül egyike
Paradicsomszószok: Széles körben használjuk pizzán, a vodka alapú Bloody Mary koktélban, melyhez pikáns fűszereket is hozzáadnak.
Használják még szorbett-ben vagy akár extrém verzióban, mint például a "capuliata", egy tipikus ragusa-i paradicsomszósz konzerv.

Az eredeti cikk olasz nyelven ITT olvasható
Leggi l'articolo originale in italiano QUI
Comments